Monday, April 13, 2009

KENANGAN LAMA

Teringat mula2 kenalan kami..mulanya di Friendster..Mr.Ib add aku dulu..main komen dan message dalam FS..masa tu aku tak kenal pun dia..tapi yang aku tahu ketika itu dia brokenheart..pastu dia nampak aku kat JJ Tmn U..masa itu aku dengan housemate aku (Ipit) g JJ semata-mata nak beli Chipsmore..aku memang tak perasan langsung kehadiran dia..sebab aku tak cam muka dia..ntah macam mana salah seorang dari kawan dia (KN) mintakkan no fon aku..haha..aku dengan selamba bagitahu dia 'Cakap kat kawan awk tu, suh dia mintak sendiri la'..ngeh2..kelakar lak time tu..aku siap mengomel dengan Ipit..'nak no fon amek la sendiri, suh membe mintak lak..ishhhh'..hahaha..aku pun terus balik U..

Tak lama lepas tu, kat FS aku ada message dar IR IB..hehe..tetiba dia cakap,'Td g jj dgn member ek..byk ke beli barang?'...pulak dahh...mner la mamat ni tau aku g JJ??..hem dengan tetiba aku teringat budak yang mintak no fon aku tu..ntah2 die kot..dengan muka tak malu aku ni, aku terus tayer dia..hehe..hem dari situ kami makin berlarutan sampai la satu masa itu dia mengeluarkan kata-kata cinta pada aku..ahakz..kami kenal tak lama pun dan setelah berpikir sebetul2nya aku amek keputusan menerima dia sebagai cinta hati aku..pada mulanya aku agak ragu-ragu..aku ragu tentang siapa dia sebenarnya memandangkan kami baru sajerk kenal2..plus, dia pun baru sahaja kecundang..dan aku semestinya ketika itu single n mengingle hehe..aku banyak bertanya family aku dan kekawan terutama sekali sahabat sejiwa aku, Najah yang banyak berkongsi pendapat dengan aku..dan dia sorang jerk yang tahu tentang aku..

Aku tak sangka sampai sekarang aku masih bertahan dengan Mr.Ib..dia ada segalanya yang aku cari selama ini..ada la sikit yang dia tak ada..tapi semua tu dah cukup sempurna bagi aku..cukup lah dia sanggup menerima siapa diri aku..sanggup melayan setiap rentak dan kerenah aku yang kekadang aku sendiri terfikir akan menyusahkan dia..yang paling penting kedua2 family kami menerima kami..family Mr Ib menerima aku seadanya dan begitu juga family aku..itu yang paling penting sekali dalam hidup aku..Aku amat berterima kasih kepada Mr.IB kerana sudi hadir dalam hidup aku..

p/s :mintak maaf pada kalian yang cintanya di tolak..bukan niat aku mempermainkan hati kalian..tapi hati aku belum terbuka untuk kalian..moga2 kalian faham keadaan aku yang mementingkan mama dan papa aku..aku berharap kalian bahagia bersama cinta2 suci mu itu..jemput2 la erk time korang kahwin..pasti aku datang..aku ingin lihat kalian bahagia sebagaimana bahagianya aku dengan Mr. Ib..

21 KOMEN:

AkMa April 13, 2009 at 4:36 PM  

bile nak lansung ni?jgn tunggu lame2..hehehhe

Kasih April 13, 2009 at 5:26 PM  

hehehehe..
insyaallah ckp duit on jerk..
ahakzzz..

ir ib April 13, 2009 at 5:50 PM  

takotnyeRRRR.hehehehe

Kasih April 13, 2009 at 6:06 PM  

hahahahaha..
takut per yer..
ilek arghhh..
kater da sedia..
ahakzzz..

ir ib April 13, 2009 at 11:20 PM  

tb jd xsedia lak..sbb ade permintaan baru..hahahaha

Kasih April 13, 2009 at 11:50 PM  

hahaahah...
permintaan yg maner 1 tu..
byk ni..
senarai kan yang mana mampu dan tak mampu..
ngeh2..
saya sedia menerima kedua2 yea...

ir ib April 13, 2009 at 11:57 PM  

permintaan luar kemampuan..uhuh
tp akn cuba diadjustkan..
demi mase dpn..hahahaha

Kasih April 14, 2009 at 12:55 AM  

haaa..
tu yg penting tu..
hehehe..
hehehe..
xper la..
ikut la kemampuan abg yea..

ir ib April 14, 2009 at 1:33 AM  

aik..bnyi mcm pasrah jek..hehehehe

Kasih April 14, 2009 at 1:37 AM  

nak pasrah per..
kita mampu mengubah nye..
hahaha..
so skang cmner?
ahakzz

tiongTiong coming... April 14, 2009 at 8:47 AM  

skali mengimbas kngn ku bersama mu la plak kn..hehehe...aku tgu kad jmputn ko..xantr siap ko..aku dtg bakar pelamin kao.huahuahuahahah (ketawa setan nih)

Kasih April 14, 2009 at 9:04 AM  

brani ko nak hancus kn pelamin angan2 ku..
jgn ko cipta pelamin angan ku musnah..
hahaha..

sure la aku jmptn ko..
ko x dtg sipa ko!!!!!
aku x kira kt umah aku pun ko dtg gak..
lalala...

ir ib April 14, 2009 at 10:02 AM  

utk syg ape2 pun xpela..
jnj syg puas ati & bahagia...hehehehe

Kasih April 14, 2009 at 10:26 AM  

(utk syg ape2 pun xpela..)
tul ni?????
ayuh kita g barber tmn u..
ader brani???
haaaa..
tu yg syg mahu..
ahakzzz..

yg lagi '1' tu..
abg wat sendiri laaa
ngeh2...

ir ib April 14, 2009 at 10:52 AM  

lagi 1 2 ok kot...
syg selera beso sgt..hahahaha
selera kenny rogers..takot abg..uhuh

Kasih April 14, 2009 at 11:01 AM  

hahaha..
yo la tu..
ckp syg konon, abg tu pun samer jerk la..
hahahaha...

ir ib April 14, 2009 at 11:16 AM  

abg xmntk mcm2..ckpla sekadar y ade..
dh bersyukur..hehehehe

layan pulak komen dlm ni ea

Kasih April 14, 2009 at 1:00 PM  

hahahaha..
ckp skdr yg ada erk..
ok bgs2..
syg pun ckp la yg ni jerk..
x mau yg lain..
nk original...

tau x per..
layan ker x lyn..

Kasih April 14, 2009 at 1:02 PM  

hahahaha..
ckp skdr yg ada erk..
ok bgs2..
syg pun ckp la yg ni jerk..
x mau yg lain..
nk original...

tau x per..
layan ker x lyn..

ir ib April 14, 2009 at 2:43 PM  

original ke..black pepper??hahahahah

Kasih April 14, 2009 at 3:12 PM  

alaaaaaaaaaaaa..
black pepper yer per...
puk kang..!!
x per la...