Thursday, December 17, 2009

KENANGAN LAMA dan BARU

Memalam buta tetiba aku trasa nak update blog...hem ntah naper erk..hehe...hem dari tadi dok layan FB sambil tengok pic aku..ni pic aku time kecik2 dulu..time pakai baju polka dot..hehe..da besar2 pun still polka dot..thanks kat pakcik aku yang upload kan pic ni..actually ni adalah pic perkahwinan dier gan mak cik aku..acik sayang...x tau la naper orang panggil dier sayang..kater mama, dulu dier suker dengan lagu sayang2...tu yang melekat kot..hehe..cam aku gan mama..melekat jerk..hehe...
aku rindu sebenarnya gan mama..lama gak aku x jumpe dier..huhuhu...masa aku balik raya haji, dier tak der..mama dok berjalan sakan kat Mesir..tinggallah kami adik beradik n papa..tapi b4 mama berangkat g Mesir, dier dah frozen kan Kuah Kacang n rencah tuk Rendang..hehehe..memandangkan kami adik beradik ni tak berapa sangat gan kuah kacang orang lain..x puas rasa yer x makan kuah kacang mama..hem tu la kasih seorang ibu kat anak2 dier..nak g berjalan pun kene frozen kan makanan siap2...sayang mama!!!

hem tak tau la aku nak cakap pasal aper sebenarnya..haahaha..banyak sangat aku nak kene fikir wat masa ni...gan kerja bertimbun-timbun ni..plak tu, alhamdulilah rezeki Yumm Yummylicious pun kian meningkat..tu pun ader order aku x sempat nak update..huhuh..plak tu lagi 2 minggu aku nak bertunang..aduhhh banyak yer nak kene pikir..tapi semua tu aku kene lah hadapi dengan tabah..kalau tak kuat, aku rasa la kan, aku da packing2 semua barang n pulanglah kepangkuan mama n papa..lagi best..ahaha..
lagi 1 aku rindu gan dak kecik gan dak belakang aku tu...si kecik tu da makin bijak da...skang ni cik fiqah da kenal mak dier..asyik dok melekat jerk dier..pantang jauh dr mama dier, bgegar 1 taman..suker tengook dier senyum...mulut kecik jerk, tp lebar..hehe..n si auni ni plak, da nak UPSR taun depan..haaaiii x tau la cmner minah gedik ni..haha..risau plak..da besar da anak sedara aku...kalau jalan gan dier, orang x tau pun dier ni anak along aku..dah cam adik beradik plak..tu la untung yer kawin awal erk..hehehe...anak da besar, mak ayah muda agi...hem nak kene gak kawin awal ni...hem jodoh da ditetapkan, sampai jodoh kawin la...amin..

pic ni amek maser pagi raya haji..time ni aku baru jek sampai manjung..bas lambat giler nak mampus..huhuh..hem memang x pakai pun bau kurung, malas plak..ahahaha..time ni gak, kami nak g beli lappy papa..cian dier, asyik dok tengok anak2 der lappy, die pun nak...kater yer senang mama nak YM gn kitaorg..hemm gasak la papa, zaman da modenkan...hehe

hem mata aku pun nak ngantok ni..jom la tido..esok mau aku bangun lambat lagi..hahaha..bulan ni da 2 hari aku lambat...aduhhh.nasib bos x marah..sebab yer aku balik lambat..so, dier pun faham la kot..tadi siap tayer aku, r u tired maziah??aduhhhh, nak jek aku sembur2 muka dier..da tentu la aku penat, klu x tak kan la aku ni bangun lewat...huhuhuhuh...sory neeeh, bukan segaja datang lambat, tapi mata ni x leh nak bukak n x nampak jalan nak ke ofis..hahaha...

ok laaaa....nak titun daaa...nite smuaaaaaaaaaaaaaa...!!

Read more...

Saturday, December 12, 2009

SALAM AKHIR 2009

Akhir yer hari ini baru nak jengok blog...hahaha..lamer da aku tinggalkan dier bersawang dan tak bertuan..adehhhh...bulan ni tersangat laaaa bz..kerja2 yang memenatkan...kerja sampai ke malam...balik rumah terus tido, pastu buka mata pada keesokan hari yer, siap2 g kerja balik..tu la rutin hari2 dalam hidup aku 1 bulan ni..hem bulan ni n bulan depan jerk memang bz giler.huhuhu...sampai nak baking2 pun kene ikut hari..kalau banyak keje, nak tak nak kene tolak order...aduhhhh...sory la yer..terpaksa dan tak termampu raser yer nak balik umah n baking pulak..

Tapi dalam keadaan yang bz ni, aku akan bertukar status pada bulan hadapan...insyallah kalau tak der apa2 halangan pada 2.1.10, aku dan Mr.Ib akan bertunang..harap2 dialah jodoh aku..hehe..semua da setuju dengan keputusan kami..alhamdulilah..

Asal yer tarikh tu, kami nak wat risik merisik jerk..hem memang x der niat nak bertunang..sebab yer, mengikut perancangan awal kami, majlis pertunangan ni akan diadakan pada sehari sebelum kami di ijab kabul ...selepas bincang2, ayah Mr.Ib kata, lebih baik terus bertunang..hem agak terkedu aku mula2 tu..hehehe...hem tapi tu lah yang terbaik tuk kami dan aku terus setuju..

Majlis ni aku wat simple2 jerk..tapi harap majlis tu berjalan dengan lancar..tu jerk aku harapkan..takut jugak menunggu kedatangan orang jauh2 ni..yer la, tengok berita semalam pasal eksiden yang baru 4 jam nikah tu buat aku risau...ya allah, nak menitik air mata aku ni tengok berita tu..crius menyayat hati..moga2 perjalanan Mr. Ib dan sekeluarga dilindungi Allah...

Oleh itu, di sini aku nak jemput kenalan2 & sanak saudara datang ke rumah pada 2.1.10...insyallah majlis bermula pukul 12pm..kalau tak der paper hal, silalah ker rumah aku yee...wokeyy...dan sesiapa yang tak dapat datang tu, doa2kan lah hubungan kami berkekalan sampai bila2..orang kata time tunang ni banyak dugaan yer..hemmmm sejauh mana dugaan itu menduga kami, akan ku teguhkan hati ni bersama Mr.Ib...insyallah....

Akhir kata, tunggu la next entri aku yang ntah biler nak update..hehehe..akan ku rajin2 kan tangan tuk menaip di malam hari..sebab yer da penat menaip2 di siang hari..hehhee..wokeyyy..semoga berjumpa lagi.....

Read more...

Tuesday, November 3, 2009

YEAY..............!!!!

Mulai hari ini, dunia ku sudah berubah...akhirnya aku dapat kembali ke dunia cyber...dengan usaha aku membeli lappy purple n broadband celcom...ahaks...suker tak terhingga..laju la gak line ni..hem biru jerk dier..ahaks..pasni aku leh la update sampai lebam...huhuhu...teruja giler sebab hidup aku da kembali seperti dahulu...

Dua bulan hidup dalam kegelapan cyber....ni bermakna dua bulan aku da ke alam pekerjaan...hemmmm banyak sangat cubaan dan dugaan sepanjang aku melangkah ke alam ini..salah satu yer internet..company jepun yang sangat protokol sampai tak nak sediakan kemudahan internet..aduhhh seksa aku...!

Wokey...setakat ni jek aku nak bagi tau..hehehe...esok lusa tulat aku leh update agi kan..hem paper pun aku nak bterima kasih kat Mr.Ib n Ez sebab usahakan internet ni tuk aku..Mr.Ib yang bersusah payah g celcom center..n Ez pula yang kasi pinjam nama tuk daftar broadband ni...dier kan student..dapat la sebulan RM50..hari ni daftar, hari ni gak da leh pakai...maceh erk tuk kedua2 insan ni...terima kasih....!

p/s: aku nak update plak blog cupcake aku..hem der order2 yang aku x update agi..sory la sbb sy ni bru jerk nak jumper alam maya..hehehe...ok, pasni aku akan terus update yeaaa..tapi mata ni mengantuk la plak kn...huhuhuhu...neway, gud nite MALAYSIA....

Read more...

Sunday, September 13, 2009

KENAPA KAU SEPERTI LALANG YANG DITIUP ANGIN

..Semalam hatiku dirobek@dihiris..
..KENAPA KAU SEPERTI LALANG YANG MUDAH DITIUP ANGIN..
..Kata2 kau yang tidak pernah kenal reti perasaan..
..Sudah cukup sempurnakah diri kau..
..Hidup ini ibarat roda..
..Kau di atas, aku di bawah..
..Jangan kau sangka kau di atas selama-lamanya..
..Suatu hari nanti kau juga akan berada di bawah..
..Suatu hari nanti masa akan tiba..
..Istilah seorang sahabat sudah tiada erti bagi ku..
..Sampai bila kau harus bersabar dengan kau yang ibarat lalang..
..Lalang yang sudah layu bagi ku, itulah lalang yang segar bugar bagi kau..
..Perlukah kau berbangga dengan lalang yang layu itu..
..Kenapa..Kenapa..Kenapa..


P/S : keputusan harus dibuat untuk masa depan yang cerah dan bahagia..jalan maner yang harus dipilih..kepada Mr.Ib, aku harap KAU mampu memilih jalan yang sempurna untuk kita..ayuh kita buktikan yang kita mampu lakukan..walaupun aku hampir lemah di tengah jalan..tapi tak bermaka aku putus asa..aku mahu buktikan, orang seperti aku mampu lakukan seperti LALANG, malah lebih daripada itu..Insyallah masa itu akan tiba..kehidupan aku masih panjang, Allah hanya menguji kesabaran, ketabahan aku..aku perlu kuat walaupun air mata kepiluan melempah dengan deras malam tadi..yeaaa..aku harus tabah menghadapi dugaan yang kian kencang..Insyallah...!

P/S : najah, aku berdoa aku sempat melihat anak kau@kita..usah kau bersedih dengan aku..walau di mana aku berada, kau tetap sahabat sejati aku..kau satu dalam sejuta..tiada istilah penganti bagi aku..aku berdoa kita akan terus bersahabat dan aku yakin kau bukan seperti LALANG..kau tempat aku mengadu, ketawa, sedih, suka dan duka..kau satu2 nya sahabat yang memahami ku..terima kasih najah..!!!

Read more...

Sunday, August 30, 2009

DEBARAN HARI RAYA di SINGAPORE

Semalam, aku follow family Mr.Ib g shopping kat Geylang, Singapore...wahhhhh...kemain meriah yer kat saner..banyak yer bazaar jual macam2 tuk persediaan hari raya..best pulak tengok..hem ni kira 1st time aku sampai kawasan sini..hem b4 ni x pnah pegi agi..hem sebab kalau hari2 biaser cam tak der baper jerk..hem meriah yer time hari raya...

Lengoh2 kaki aku ni jejalan kat sni..hem dari satu kawasan ker kawasan lain..tujuan yer ke sini, kak Julee nak cari baju konvo dier sambil2 tu leh tengok barang raya..boleh tahan gak harga2 kat sini..ader yang mahal der yang muurah..aku survey dulu, then baru datang balik beli..hehe..hem kat sini, ibu Mr. Ib belikan aku tudung...maceh yea..hehe..aku minat sangat dengan table runner kat situ..hem macam nak beli kt mama, tapi gaji x der agi ni..hem sesuai sangat kat meja baru mama tu..sure cun letak kat atas meja tu..table runner tu penuh dengan manik2..alahaiii...tangkap lentok aku tgk..berbaloi ker aku beli dengan harga ni $40??

1st time kat sni aku dengar lagu raya Spore..hehe..aku dok pelik Mr. Ib dok nyayi satu lagu ni..aku taye la lagu per tu..rupa2 yer lagu raya Spore..hehe..kalau lagu raya kita, aku tau la..dengar muzik da tau kn..ehehe..awal yer da dengar lagu rayu berkumandang..pose baru seminggu..haishhhhhh..tak saba yer nak raya sebab tak saba nak balik umah....

Mr. Ib tunjuk per tu...cucuk mata india tu..adehhhhh...

aku wif apin..adik Mr. Ib

salah lah angle tgkp gambo ni..x nampak lak jalan dier penuh dgn gantung2 hari raya..

aku depan Tanjong Katong Complex..hem byk jual baju2 raya..

Mr. Ib yg sabar jerk layan family dier..bwk saner sini..

Pas g Spore ni, konon nak g Kota Raya, JB lak..tapi alahaiiiiiiiii...dua 2 jam kami stuck kt kastam..jammed giler2..banyak giler kete nak kuar dari Spore..huhuhu..tencen jerk smu..tambah2 apin yang asyik tayer, biler nak bukak poser ni @ lambat agi ker nak bukak poser..hehee

Hem minggu depan aku sebok nak wat biskut raya ni..alhamdulilah aku dapat order biskut feveret Mr. Ib...hehe...biler nak shopping ni..hem rileks laaa..pose baru semiggu kan...hehe

Read more...

OHHHHH CREATIVE

Creative kan dua2 pic kat bawah ni...ni antara gift2 yang aku dapat tuk konvo aku..thanks sgt junior2 ku...hehe..dua insan yang berlainan creative..menggunakan kepakaran masing2 tuk hasilkan kreativiti sendiri sebagai hadiah..bagus adik2 n tingkatkan usaha anda..heheh..da macam cikgu2 sekolah tulis dalam report card...ahaks..
Feltchain ni aku dapat daripada junior SRI aku...hem namizam namer dier..laki yer budak ni..hehe..cuter sgt die wat..thanks yea...hem dier ni kecoh ckit org dier.ahakz..skang ni dier der bisnez blog gak..hem saper2 nak ttgk click kat sini yeaaa..CS MIEZCRAFTSHOP....

2nd gift ni dari HAIDA...exhousemate aku..die mula berjinak2 dunia kepakaran dier..minat menjahit budak ni..hem macam2 bender dier jahit..aku pnah tengok dier jahit bag g kuliah..dari situ kami selalu tgk blog2 yang jual ala2 gini..banyak dah skang blog2 yang jual gini..maka, dgn baik hati aku ni, mintak dier buatkan handbag sebagai hadiah konvo aku..hehe..tadaaaaaaaaaaaaa...da siap pun..walaupun lambat ckit dari hari konvo, aku tetap puas ati...thanks haida...hem klu nak tengok blog dier meh clik ni...FELTWHISHES

p/s: kanak2, aku da promote blog2 korang ni...moga korang2 maju yer..ayuh kita berbiznes..hehe..majukan creativity korang yea...gunakan kepakaran yang korg2 ader tu..!

Read more...

CUTE CARD

Kad yang pebuh bermakna..sangat berkaitan dengan aku...Purple n penuh dengan expression aku..ehehe...kad ni aku dapat dari sahabat aku..FIQ GURLZ...maceh sangat fiq...suker sangat...ahakz..hem jom kita tengok kad ni..
Wahhhhh...tingkat2 buku dier..sungguh la semangat aku bace buku setinggi tu..1 buku pun belum tentu aku leh katam..hahaha..asyik lukis jerk mner der nak bace buku...adehhhh...
Antara dalam dier...fiq siap bubuh gambo dalam kad ni..alahaiiii.rajin ye dak ni..hem aku tau ko sayang kn kat aku n kami2 ni..hehe..yang tahan tu pic yang kanan skali tu...hahaha..nak tergelak aku biler bukak kad ni..buku2 yg dier tindih tu cam taau2 jerk..kene lak subjek Bahan, Ergonomik n Marketing..hem antara subjek yang aku tak suker..Bahan n Ergonomik yang kene mengafal n membaca..subjek Bahan ni banyak sangat sejarah ..hahahahahahaha...Marketing dengan kehadiran aku hanya sekali sahaja dalam sem tu..haha..nasib baik aku lulus sebab dier x der amek attendance..ahaks..agak yer dier pun x kenal aku kot...per nak jadi la aku ni..haishhhhh...sory la En Moha..saya tak minat kelas ni..huhuhu...
Ni antara expresi aku kot yang si fiq ni buat...huhu..H1N1 tu xder yer..alhamdulilah aku bebas dari virus tu..hem yang lain tu ader la kot..haisshhh fiq, ko ni memandai jerk wat yer...tapi yang penting yer, tuan yang kasi kad ni pun tak tau leh wat muka gini...die ingt bende ni sekadar tulis2 jerk..haha..aku ni pun Auni (anak sedara) aku bagi tau..hahaha..die yg dok belek2 kad aku pastu dok main2 tukar muka dier..aku ingat per la budak ni dok main...hehhe.suka lak aku dengan kad nii.sebab yer kad aku ni lain dari member2 yang lain..ahakz..salah 1 yer dier purple n leh tukar2 muka..hehe..
Kad untuk kekawan yang lain...

Neway, maceh Fiq kasi aku kad ni...aku akan di sini setiap minggu yer...hehehe

Read more...

AKU DAN SAHABAT KONVOKESYEN

Warga-warga Bsc. Industrial Design, UTM...

Konvo bersama sahabat aku...setelah berhempas pulas mengosok model, tak tido malam, suka duka menyiapkan projek, akhirnya inilah hasilnya..banyak sangat kenangan kami sepanjang 4 tahun di utm...haishhh...suka duka menjadi pengalaman..hehe..

Hem riang gembira mereka2 ni..memang sedia kala riang2 kami ini..kalau da ramai2 tu,sure la kecoh kan..adehhhh..kami da biaser sebegini perangai yer..sampai la ader sorg staff UTM tu cakap kat kami ni PERHAKKK...aishhhhh...hoii cik abg, mmg la kami ni perhak kn..bukan ye pnah pakai pun jubah ni..ni la kali pertama n kali terakhir bang oi nak pakai pun...aku raser la luku jerk pale abg tu..bior aku ketuk2 pale dier...da la muke x der sinar senyumman langsung..kerek la sangat erk..baru staff da nak kerek..tu blum president agi..adehhh..x der perkemanusian langsung nak judge org..huhuhuhuh...

Pape pun, jom layan pic2 aku dan sahabat2.....
Gadis-gadis manis SRI, UTM

Junior2 ku @ exhousemate...

Min, aku n Mr.IB....

Kami sekawan...

Awekz2 yg always love camera..

Kegembiraan kami...

Aku sangat penat ketika ini..adehhhhh.btambah la plak ujan lebat pas kuar dewan tu..uhuhu..jubah aku basah n berat giler..saba jek la..tapi paper pun mmg best la..gembira jerk..kepada kekawan semua, semoga maju jaya, teruskan la usaha2 korang menjadi orang yang berguna..hehe..ayuh kawan2...rindu korang2 semua..biler la agak yer dapat cam ni..????

Read more...

AKU DAN DIA KONVOKESYEN

Tahniah buat kami berdua..kami yang ditemukan di saat2 akhir perjalanan aku di UTM membuahkan hasil..hasil tu bukan bermakna kami ada anak..hehe..Mr.Ib yang sangat kuat study, kerja keras, displin ( jauh beza dgn aku...hehe..) akhir yer telah membuktikan dier mampu lakukan yer..tahniah abg dapat medal n 1st class..bukan senang nak dapat..tambah plak mekanikal..tumpangbangga seketika..aku tak lah sepandai Mr.Ib..huhuhu..tapi aku bjaya gak kan..suker2..akhir yer kami pun da GRADE kannnnnnnnnnn.....
Keluarga besar kami..insyallah....

Dalam masa yang sama, aku n Mr Ib ketemukan dua keluarga kami..alhamdulilah, semua trima n gembira jerk..n terima kasih kat ayah Mr. Ib sebab kasi kami dok 1 malam kat umah sewa ayah dier..hem cian dak2 umah tu kene kuar jap..jasa mu akan kami kenang..terima kasih juga layanan keluarga Mr. Ib..ibu dier hidangkan kami laksa johor kegemaran kami sekeluarga..adehhh sedap plak tu..along mengadap makan semangkuk besar laksa johor...ehehe..terima kasih..
Kami berdua bersama hadiah2 dari kekawan dan family

gambar ni aku suka sangat..

Abg, maceh erk sebab byk tulun syg maser blaja dlu..kasi semangat, layan jerk semua kerenah syg yg kekadang di luar jangkaan..hem maceh sgt abg usaha gembirakan syg..abg yg kekadang kene bahgi masa jejalan+study+biznes..syg tau abg da pandai wat smu tu..sampai skang abg x pnah berubah sikit pun..malah lebih baik dari tu..ayuh kita maju setapak lagi erk.. kita sama2 diri kan tiang2 yg blum sempurna tu...love u always...!!

Read more...

HARI BERSEJARAH DALAM HIDUP AKU

Bersejarah ker???

Memang bersejarah wat aku..hari konvokesyen aku yang sangat bermakna..alhamdulilah aku berjaya jugak menamatkan usaha2 kejayaan..akhirnya aku berjaya naik pentas kejayaan..aku antara orang yang terakhir dalam family yang naik pentas..

Semua adik beradik aku datang semata2 melihat kejayaan aku..suker sangat aku biler semua ader..best sebab gambar konvo aku ramai..tapi agak serabut sikit sebab ramai kan..hehe..pasni gambar raya tak yah dah nak wat..bulan depan baru siap gambar studio tu..adehh lambat la plak kan..hem aku da lah tak saba nak tengok..

Aku malas nak taip panjang2..tengok jerk la gambor konvo aku..ni antara gamba2 aku dengan family..pasni aku nak wat entri pasal Mr. Ib n kekawan plak..hehe..jom layannn..

papa & mama

sebahagian dari family aku..

bersama minah gedikk...heheh

pic sebelum masuk dewan..fiqa cekci la plak nmpk pusat..

mama ku yang cantik bsama bunga2an aku..

budak cemenot wat perangai 1 ari..lenjan mak bapak dier..

Aku baru nak wat entri pasal konvo..padahal lamer da konvo ni..hehe..al maklumlah dah berubah tempat ni, susah lah sangat aku nak der internet ni..adehhh..hidup tak bmakna tanpa internet..ofis pun x leh guner internet sesuka ati..sengsara yer aku raser..

Read more...

Friday, August 21, 2009

UTM..UTM..UTM

Universiti Teknologi Malaysia...ader aper gan tempat ni...??

aku sayang UTM

Terlalu banyak kenangan aku di sini..sejak dari mula aku menjejakan kaki di UTM sampai la aku menerima surat yang mengatakan aku sudah tamat belajar..aduhhhh..Ni lah universiti yang aku idam2 kan sejak di bangku sekolah agi..teringat kenangan maser kat Teknik Gerik..aku dan Ila, selalu bcakap pasal UTM..'maziah, kita da selangkah nak masuk UTM..'..ketika tu aku yang sangat suker berangan nak masuk UTM..tambah pulak cikgu idaman aku dari ex UTM gak..dier la yang selalu cakap2 pasal UTM..sampai lah aku terpengaruh nak masuk UTM..kata dier..'kamu ni da selangkah di UTM..kamu sendiri akan mengerakan sebelah kaki tuk terus berada di UTM..' wahhh...

Otak aku ni da melilau da..cammaner la kan UTM tu..best ker x?besar ker?maklum lah, aku ni jarang g JOHOR..ader la 1x jerk..tu pun g Tangkak..hehe...dan akhirnya, aku dan illa diterima masuk di UTM selepas lulus di matrikulasi..gembira tak terkata..cuma kasi berlainan kos jerk..dier jadi cikgu..ahaks..

Kini, 4 tahun berlalu dengan pantas..pejam celik pejam celik, kini tiba masa yer membawa haluan masing2..sekejap jerk raser yer 4 tahun..banyak sangat yang kita lalui sepanjang 4 tahun ni..Banyak sangat kenangan2..klaka lak kn kalau ingat balik..nnt akan ku update psl kenangan2 tu..dari wat model, kene serbu gan pak guard kat studio, gelak tawa, nangis sedu sedan..hehe..n 'gedegang'....hahaha..wat maser ni bior aku kumpul dulu citer2 tu..sbb nak flash back balik kn..hehe...yang paling best skali, development masing2..wajah before n after..hehe..kalau aku wat sorang2, mesti der yang marah erk..hehe..saper kah gerangan yang kan terjah aku..haha..

Ni la masa2 yang paling takkan aku lupa kan..ni lah tempat aku jatuh dan bangun..kehidupan yang aku lalui keseorangan tanpa sedara mara malah keluarga..aku keseorangan di sini..membina kejayaan dengan sendiri..di saat2 terakhir, aku menemui cinta..dia juga memberi perangsang wat aku..aku, anak yang paling jauh dari keluarga..anak bongsu yang membawa diri jauh dengan belaian manja keluarga..dengan harapan membawa pulang segulung ijazah untuk mama n papa sebagai penutup keluarga..malah orang terakhir yang akan mengantung gambar bersama segulung ijazah di dinding..keempat2 anak2 mereka sudah tergantung gambarnya..alhamdulilah akhirnya cukup kelima2 anak mama n papa sudah memberikan kejayaan kepada mereka..
Pic ni port baru tuk saper2 yanh HEART gan UTM..hehe..ni pintu baru UTM..sangat la cantik..memang sesuai la kalau nak wat port orang2 gila camera cam kami2. ni..hehe..cuma dier sempit ckit la..tapi ok la kan..banyak lak duit UTM ni wat bende2 gini..hasihhh..da kaya la kot utm ni..

Read more...

A DAY B4 KONVO

Tetiba terasa nak update pulak kan..ntah kenapa skang ni kemalasan nak update blog melular agi..hehe..hem banyak sangat bende nak kena buat sejak2 ni..letih ulang alik JB-KL pun tak ilang agi..boleh dikatakan setiap minggu gini..haishhh...

Entry ni nak citer pasal minggu lepas..kejadian sebelum majlis konvo..dimana pertemuaan sahabat n warga2 wanita SRI..hehehe..walaupun tak ramai tapi tu pun da cukup mengegarkan Char Phraya, Tmn U..hehehe..rindu gan korang2 semua..rindu dengan gelak tawa korang..tambah lagi biler time korang2 ni bergosip..mak ai..tak pandang da kiri kanan..hehehe...

Sampai jerk restoran ni, aku berebut nak duduk bawah pondok ni..hehe..memang aku suker kalau der restoran gini..cam ala2 santai gitu..hehe..hem mula2 kami datang 4 orang jerk..min datang lambat ckit gn Bf dier..maaf tiada foto disertakan..sebab dier jadi cameraman..hehe...

Sare, Fiq, Aku, Amy n Min
aku n me yg always love..kate Fiq..hehetu dia dak tamak..hehehe...amy senyum gatal..

Ni la antara pic2 yang kami amek sepanjang makan2..hem rindu kan nak bergambar reramai camni..abis blaja jerk, semua bawak haluan masing2..hem der dua orang jerk masih meneruskan mentelaah buku..akuu??hem belum berniat agi nak mengadap buku ker, wat research ker..tengok la cam dulu..aku nak keje dulu..hehe..

Pic yang last ni time kami jenjalan kt pesta konvo..jumper lak sorang lagi warga SRI..tiqa yang baru sampai dari Kl..nasib sempat kami jenjalan agi di pesta konvo UTM..pe yang aku nak cakap, pesta konvo kali cam tak meriah la..hem tak tau la naper kan..hem banyak lak tu jual baju2..hem gan aku ni tak la berminat sangat nak beli..sebab baju raya pun da tempah n dah pun beli..awal kn..baju konvo tu pun jadi baju raya gak..eehehe..tak kuaser la aku nak wat banyak2..cukup la mner yang der tu..wat penuh almari jerk..hehe..
Sare blanje aiskrim..hehe..maceh sare..

p/s : aku baru nak update..fiq da lmer update..hehe..gasak la fiq..

Read more...

Wednesday, August 19, 2009

AL-FATIHAH kepada arwah KAMARIAH a.k.a OPAH

19.8.09..ni adalah tarikh yang sangat menduka cita buat kami sekeluarga..terutama sekali mama aku yang telah kehilangan ibu beliau..pagi rabu, satu-satu yer opah yang aku ada dalam dunia telah menghembuskan nafasnya yang terakhir..AL-FATIHAH..

Agak terkilan skali kerana aku tidak sempat melihat wajahnya buat kali terakhir..sangat2 terkilan..seminggu lebih opah aku tak sihat..semput dan selalu sangat cepat penat..opah dihantar ke hospital untuk rawatan..alangkah nasib dier, bacaan kencing manis dan darah tinggi sukar untuk di baca..di waktu pagi bacaan dier rendah dan di kala siang naik mendadak..apatah lagi malam..keadaan ini berlanjutan seminggu..sampai opah tak bermaya..opah dibawa pulang ke rumah mak cik aku..mama aku n makcik2 lain bergilir2 jaga opah..memang keadaan dier tak stabil ..

Sampai satu tahap opah da terlantar atas katil..tak boleh cakap dengan sempurna..seolah2 kanak2 @ baby..kesian bila aku dengar mama cerita tentang keadaan opah..masa tu aku da kat JB untuk menguruskan hal2 konvokesyen ku..memang aku tak dapat nak jengok dier lagi..tambah lagi hari rabu minggu lepas aku ader interbiew..

Nak jadi kan cerita, mama aku sangat redha dan berserah kepada Illahi untuk menghadirkan diri ke majlis konvokesyen ku pada hari ahad lepas..dalam keadaan opah aku yang sangat nazak..terima kasih mama kerana sanggup hadirkan diri untuk melihat kejayaan anak dia..hati kami memang tak senang n risau keadaan opah aku sekiranya apa2 akan berlaku di waktu majlis konvo aku ..jauh berbatu2 nak kejar balik ke Sabak Bernam..alhamdulilah waktu opah masih ada..

Keesokan hari,keadaan opah bertambah nazak..mama terus pulang ke Sabak Bernam..dan aku tak dapat balik agi sebab perlu menghadirkan diri tuk 2nd interbiew di company yang sama pada hari selasa..aku bharap sangat sempat jumper opah..tetiba pepagi selasa, aku dapat mesej dari kakak aku ynag mengatakan opah da nazak sangat2..aku terus call mama..mama kata pergi dulu interbiew tu..serba salah aku nak pergi..hati tak tenang langsung nak pergi..ikut kan hati,memang aku nak terus jerk beli tiket pepagi balik Sabak Bernam..atas nasihat mama dan Mr. Ib, aku pergi juga interview tu..

Balik jerk dari Interbiew tu,kelam kabut aku g Sri Putri g cari tiket..nasib tak baik,tiket terus ke Sabak da lepas..10.30 pagi n 10.30 mlm jerk ader..time tu aku g da pukul 11.30..huhu..tpaksa la aku n kakak aku turun Kl dulu 1.30..sebaik sahaja aku balik Utm n park moto, dapat kol dari angah..


'adik..opah da tak der..'

Termenung aku jap..tak terkata da...huhuhu..menitik air mata..memang aku speechless..macam2 dalam kepala otak aku ni..dalam keadaan aku yang sangat jauh ni nak balik..last2 aku tak sempat nak jumper opah sebab dier ditanamkan selepas asar..memang tak sempat la nak kejar masa..

Sampai Kl pun da pukul 6..dengan bas yang sangat lembab..angah aku tunggu kat Serdang n kami terus pecut balik Sabak..masyallah sampai Sungai Buloh, hujung selebat2 yang alam...lebat yang sampai tak nampak jalan..dugaan betul nak sampai..hem lebih kurang kui 10 mlm bru sampai..huhuhu..

Semua family ada kat sana..suram keadaan..sampai2 jerk kami terus wat tahlil..sedekah kan Surah Yassin kat opah..aku doakan opah ditempatkan digolongan2 yang beriman..maafkan kesalahan aku..

Marilah kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah opah aku yang telah kembali ke rahmatulah semalam...

Al-Fatihah

p/s : hari yang sama aku dapat berita gembira dan berita duka...berita gembira buat aku dan yang tak bper nak gembira wat mama..aku da dapat keje di Jb..maka dengan ini,aku n mama terpaksa berjauhan lagi..ni jalan yang aku pilih..nak tak nak aku kene tempuhi..harap2 aku dapat lalui waktu2 yang sukar dengan tenang..jalan ini yang pasti berliku2..akan ku pastikan jalan2 seterusnya akan lurus tanpa halangan bila tiba waktunya..

Read more...

Tuesday, July 21, 2009

APA KORANG WAT BILER MORAL DOWN

video

Aper erk korang2 wat biler korang raser moral down??hem nak tau cmner aku nak release kn aku yer moral down..korang dengar la lagu ni..hem setiap kali aku raser cam aku moral down..sure aku dengar ni..hem thanks Miley Cyrus sebab kasi semangat balik kat aku...

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa

Dulu aku pernah down pasal biznes aku..hem yer la..mula2 kan..sure la der banyak prob.. dulu der orang kutuk2 aku..siap panggil aku dengan nama yang x senonoh lagi..hem per ingat diorang tu baik sangat ker..sebelum kutuk n mencaci orang tu,cermin la diri sendiri dulu erk..hem jangan nak pandai2 cakap jerk kat orang lain..pulang paku keras..tak per..aku jadi itu sebagai cabaran wat aku..thanks la korang2 yang kutuk2 aku kn..

Hem tapi alhamdulilah..aku masih lagi boleh menerus kan YUMM YUMMYLICIOUS sampai hari ni..hem syukur sangat..n terima kasih la sapa2 yang support aku dari awal sampai la skang..jasa mu akan ku kenang erk..tak terbalas..n thanks to Yanna coz always support saya dari awal la sampai skang..of course la aku nak terima kasih berjuta2 kali yer kat Mr IB..yang support aku emosi,mental,fizikal...smu laaa...dier yang bsusah payah tolong aku..muahzzzzzzzz...

Memang aku ader banyak angan2..hem salah satu ni la..nak bukak biznes baking2...mengikut jejak langkah mama aku yang der biznes gak..walaupun kecil2an tapi alhamdulilah ia masih bekekalan bertahun2 lamanya..(sejak aku kecik2 cili padi,time comei2 gitu)..hehe..hem insyallah aku akan mcapai lagi impian aku tuk mdapatkan sesuatu yang aku idam kan sejak aku sekolah lagi..ishhhhhhh...aku x kan bg tau..hehe...

p/s : entri yang lame wat tapi baru nak post..hehehehe...

Read more...

PAHANG DARUL MAKMUR 3

Destinasi seterus yer kami terjah lak KERTAU..hem kalau tak salah aku kan namer tempat tu Kertau..hehe..hem per yang aku tau,umah biras along aku betui2 belakang sungai pahang..hem kebetulan dier der wat kenduri katam Al-Quran anak dier kat umah mak dier..hem mama aku nak sangat g umah dier..sebab maser wedding abang aku, kak ekin datang umah aku..so,mak aku teringin nak g umah mak dier lak...gambo kat atas tu kan,dak2 ni dok sakan nak potong kek novelty along aku..kek ni die belaja gn kak Zati..hem disebabkan kek tu besar sangat n terlalu banyak sangat kek dalam kete,so kami sedekah jerk kat kenduri ni..kejap jerk licin..hem so,da bkurang da kek dalam kek..bayang kan 6 biji kek dalam 1 kete..berpangku2 ler kek tu..kami tido sni satu malam jerk..
Ni budak2 yang katam Al-Quran..yang perempuan kanan sekali tu,anak Kak Ekin..da besar da..darjah enam..jarang jumper deir..time dulu dier kecik2 jerk..

Ni sepupu sepapat abg ipar aku..hem jeles jerk tengok dak2 ni der baju tu..huhu..depa tempah kt interner..insyallah kami pun akan ader nanti..heehhehe...biler erk??hemmmm...tunggu jerk la..comel2 jerk diorg pakai...yang aqil n ariq pakai tu gambo power rangers2..
Tengok la anak buah aku ni..Auni Aqilah..baru darjah 5..hem da nak same tinggi da gan aku..dier ni badan besar..nak kater aku pendek tak gak pendek..baju die pun da kene pilih kat bahagian aku..tp saiz s la kan..hehe..hem kasut da samer besor..size 5@6 aduhhhh..

Pas dari kenduri ni,kami pulang..konon2 yer nak balik Manjung terus..tapi kami lepak2 dulu kat umah makcik aku kat Subang Permai..hem tido n pepagi buta tu diorg balik..DIORG???..hehe..aku, auni n aqil terpaksa naik bus..sebab yer mama aku nak angkut nenek aku balik uamh..hem gan kete sendat mnyendat tu,rela kami naik bus..hehe..memang tak muat pun..gan kek agi,barang2 nenek aku yang berduyun2 tu..aduhhh..ponteng agi anak buah aku...hehehe...

Read more...

PAHANG DARUL MAKMUR 2

Pas 2 hari kt Pekan, kami g Kuatan lak..pusing2 b4 g umah sedara aku..hem tak tau nk g maner..kami g satu mall tu..sory tak ingat lak la pulak namer dier..huhuhu..hem kt situ dak2 ni shoping2..si ariq pau ayah dier mainan transfomer..54 hengget...aduh...tak berbaloi tul la..mahal,kecik lak tu..bumble bee leh transfom2..huhu..yang si auni pau kasut Crocs..cian dier..gediks2 nak kasut cam kami..hem lamer da dier mintak..da la size samer aku..hem leh la aku pinjam2 erk..ehehe..hem kecik2 da kaki besar..besar2 nak size per lak erk..nnt susah lak nak cari saiz..
Destinasi yang seterus yer nak g Teluk Cempedak..tapi terpaksa dibatalkan..sebab yer..si MUK tu mengamuk nak beli buku Komik POKEMON..aduhhhh...maser g mall tu x der lak buku tu..ader tapi siri dier lambat sangat..skang da ker 23 kot..tp kat sner belas2 agi..uhuhu..hem pusing la satu Kuantan..sampai sesat larat..huhu..buang maser gitu jerk..tak sempat nak g teluk cempadak..sebab nak kejar maser..kami nak g umah sedara mama aku..hem kejap jerk dapat sembang..tak puas lak tu..sembang2 pasal resepi..hehe..cam biaser la kan..klu da jumper sedara mara mama aku..per agi..RESEPI laaa...hehe..banyak aku dapat resepi latest2..hem akan dicuba..ehehe...

Pas dari g umah sedara mama tu,kami bergegas patah balik g PEKAN..amek along aku,dier bru abis kelas..hem cukup da la hajat dier nak belajar macam2 gan kak zati..hehe..

Read more...