Wednesday, April 1, 2009

KECIL-KECIL CILI PADI

Bila aku bace jerk entri pizza ni,aku mesti terkenang masa aku sekolah2 dulu..aku pernah jual pizza kat sekolah..aku bertemu dengan salah seorang rakan sekolah aku, tetiba dia tanya .."maziah,ko kat U jual pizza x..aku igt agi pizza ko tu..sedap.."

Wahhhh...ada juga yang masih ingat kan..pizza tu mama aku buat..aku hanya tolong2 taruk kat atas jerk..kecil2 lagi mama aku dah ajar aku berniaga..masa sekolah banyak pengalaman berniaga ini..

Sebelum balik sekolah itu, aku akan ambil order..berapa banyak yang kekawan aku nak..pastu, malam aku gan mama wat pizza..kalau order banyak, papa aku yang akan hantarkan ke sekolah..kalau sikit, at least leh sumbat dalam bag sekolah, aku naik van jerk..seronoknya time tu..benda ini berlarutan sampai aku masuk sekolah teknik..seingat aku lah, RM1.20 jerk kot harga pizza tu..aku pun dah ingat2 lupa berapa harga dia..

Skang mama dah lama tak buat dah..huhuhu..lama dah aku tak makan...rindu lak nak makan pizza tu..balik ni, aku nak suruh mama aku wat kan la..hehehe..nak wat roti pun makan masa lame mama aku nak buat..sebab dia bz jerk memanjang..nanti aku nak belaja wat pizza ni, mana tau anak aku mewarisi lak..ahakzz...berangan jerk aku ini..

p:s Aku jual cupcake jerk kat U..x der pizza2..

3 KOMEN:

nAnA rAhMaN April 1, 2009 at 1:17 PM  

kwn aku pun ader tanyer gak ritu...igt muker aku nih muker piza ker???bkn nk tanyer kabo, tanyer piza mama dlu..klakar ek zmn2 dlu..bler tak der teknologi canggih mama sibuk nk wat!!!
bler dh bli mesin jarang2 lak wat!!
klu tak jenuh tgn den nk ngulinyer!!

nAnA rAhMaN April 1, 2009 at 1:19 PM  
This comment has been removed by the author.
Kasih April 1, 2009 at 2:53 PM  

hahahaha..tau x per..
aku pun igt mser dlu,kita jenuh nguli doh tu..huhuhu..
beli mesin riban2,tp lamer da x wat..
sbb yer ader bende len lak yg dier nk wat..hahahaha...

muka kita kn muka makanan jerk...
umah kita byk makanan sedap..!!!
hehehehe..
untung kita dpt MAMA...
MAMA IS THE BEST MOM IN THE WORLD!!!!!!!!