Tuesday, July 21, 2009

APA KORANG WAT BILER MORAL DOWN

video

Aper erk korang2 wat biler korang raser moral down??hem nak tau cmner aku nak release kn aku yer moral down..korang dengar la lagu ni..hem setiap kali aku raser cam aku moral down..sure aku dengar ni..hem thanks Miley Cyrus sebab kasi semangat balik kat aku...

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa

Dulu aku pernah down pasal biznes aku..hem yer la..mula2 kan..sure la der banyak prob.. dulu der orang kutuk2 aku..siap panggil aku dengan nama yang x senonoh lagi..hem per ingat diorang tu baik sangat ker..sebelum kutuk n mencaci orang tu,cermin la diri sendiri dulu erk..hem jangan nak pandai2 cakap jerk kat orang lain..pulang paku keras..tak per..aku jadi itu sebagai cabaran wat aku..thanks la korang2 yang kutuk2 aku kn..

Hem tapi alhamdulilah..aku masih lagi boleh menerus kan YUMM YUMMYLICIOUS sampai hari ni..hem syukur sangat..n terima kasih la sapa2 yang support aku dari awal sampai la skang..jasa mu akan ku kenang erk..tak terbalas..n thanks to Yanna coz always support saya dari awal la sampai skang..of course la aku nak terima kasih berjuta2 kali yer kat Mr IB..yang support aku emosi,mental,fizikal...smu laaa...dier yang bsusah payah tolong aku..muahzzzzzzzz...

Memang aku ader banyak angan2..hem salah satu ni la..nak bukak biznes baking2...mengikut jejak langkah mama aku yang der biznes gak..walaupun kecil2an tapi alhamdulilah ia masih bekekalan bertahun2 lamanya..(sejak aku kecik2 cili padi,time comei2 gitu)..hehe..hem insyallah aku akan mcapai lagi impian aku tuk mdapatkan sesuatu yang aku idam kan sejak aku sekolah lagi..ishhhhhhh...aku x kan bg tau..hehe...

p/s : entri yang lame wat tapi baru nak post..hehehehe...

12 KOMEN:

yanna yazed July 21, 2009 at 11:08 PM  

hehe... ada nme sy lh. best2... insyaAllah, klu kita ikhlas, bnda kcik tu leh jd bsr. awk strt dgn kcil2lan. skrg ni, rmai dh tau psl cupcakes awk...

so, cne? dpt kje cni x? klu dpt, dak archi nk tempah dr awk ni. hehe...

tiongTiong coming... July 21, 2009 at 11:50 PM  

maziah, aku ingt aku sorg jer dgr lgu tu..wei kte srupa..aku pn kalu moral down aku dgr lgu tu..wei,aku ad menda nk g tau nih...aku ingt nk wat bisnes gak..key chain felt...tp kecik2 jer..lum nk publish blog ag.just dgn kwn2 r...aku xreti la sbnrnyer...aku wat key chain tu sbb ske2 jhit pastu dh bnyk, aku jual la...pe pndpt ko?

Kasih July 22, 2009 at 12:16 AM  

Yanna..

keje lum dpt agi..
tak tau la kn..
hem biler diorg nak?
hujung mgg ni sy nak g Jb..
jumaat ni da de kt jb..
sy der der interbiew kt senai..
hem klu diorg nak ujung mgg ni leh sy wat skali..
meh2 kasi tau...

hem tu la timer kasih erk..
sy mmg ikhlas n semangat nak wat biznes ni.
hem insyallah nnt akan besar n besar..
hehee

Kasih July 22, 2009 at 12:25 AM  

hhehehehe..
tu la..
aku igt aku sorg jerk!!
ahakss...

hem ok jerk ko wat biznes tu..
kn dari dlu aku da ckp kt ko..
ko kne la cuba..dun wory beb!
jgn takut nak cuba..
klu tak reti,meh la bertayer2..
ko wat bender2 yg creative,konfem leh go on yer..
hem keychain felt tu pun ok gak..
tp ko wat la gak bags tu..
yg sem lepas kita slalu dok tgk tu..
cmni..ko wat jerk tuk kwn2 dlu..
pastu ko upload jerk dlm blog..
juz 4 starting..
pastu ko kire la budget smu, ko letak harga..
pastu,klu bisnes cm ko ni,kene rajin promote blog ke blog..
promote kt blog yg kita slalu dok tgk tu..
ko simpan kn add yg aku kasi kt ko tu..
dr situ bru lah bru org tau..luas ko yer segmentation tau..org jauh2 pun leh beli..
ok..
klu ko nak dpt idea kn..
ko search jerk gambo2 yg creative,cuber ko bayang kn corak2 tu ko wat gune felt..
felt tu kn nipis jerk kn..sng nk gunting2..
hem konfem la ko leh wat yer..
cuber jerk dluuu

minamisensei July 22, 2009 at 12:49 AM  

huhu...gambate..gambate....
uhu....

Kasih July 22, 2009 at 2:08 AM  

maceh...
gambate..!!!
gambate...!!!

yanna yazed July 22, 2009 at 4:51 PM  

aritu diorg sbut nk awl bln 8 sbb dak2 archi ada event apa bnda nth... awk dtg cni bpe ari?

hehe... nk temph lg lh...

Kasih July 22, 2009 at 8:37 PM  

owhh....
tu tak pasti la kan..
hehe..
bln 8 tak der egenda agi..
konvo jerk..
hem sy dtg sner esk mlm..
ahad blk la..
sy lepak KP..

ir ib July 27, 2009 at 10:44 AM  

impian tu bakal dikomgsi..
cptla keje..
leh kt angkut y kaler merah 2 ea....hehehehe (rim 17`` tuh)

Kasih July 27, 2009 at 12:09 PM  

huahuahauah...
tetibe smlm moral down..
hahahaha..
angan2 da nk tercapai..tp bler akn direalisasi kan ker..
red+rom 17''=ir ib+kasih ku manja..
hehehehhe...
tp hak milik = kasih ku manja..
ahakzzz

ir ib July 29, 2009 at 1:17 PM  

ah mn buleh..hak milik kekal bersama..
oven jek syg pny..hehehe

Sare August 14, 2009 at 4:30 AM  

apa aku buat kalo aku moral down?mestila memula aku akan nanges jap..pastuh aku terfikir balik..."apsal aku nak nanges lak nih?"..bila terfikir camtuh,aku akan membebel sorang2..haa..itu la aku buat..hahaha..berkesan tao..