Monday, July 13, 2009

CLASS CAKE N CUPCAKE - MARATHON 1 & 2


MARATHON 1


Untuk sekalian kali yer saya menghadiri kelas..hem ni la kali pertama sejak menceburi bidang baking2 ni..hem kelas ni bersama Puan Maria di Kolej Komuniti Manjung..ni pun cik Ina yang bagi tau maser saya kt JB ritu..hem murah jerk kelas ni..Rm35 jerk..tapi di sebab kan kami bwk kek sendiri,so Rm25 jerk..hem best gak kelas ni..1st time wat basketwave..kelas ni saya g gan cik Ina..tp x leh lawan ANR DELIGHT yer basket..sebab dier da pernah wat kan..huhuhu..x per usaha tangga kejayaan..hehe

ic ni tiru ala2 Mat Gebu..hehe..x leh la nak lawan gan dier..saya pakai camera henset jerk..hem teringin lak nak beli camera2 canggih2..tapi kater si dia,membazir jerk..huaaaaa...hem abis pinggan mama saya cilok..hem ader banyak agi pinggan2 mama ni..banyak2 dalam almari wat perkasam,baik saya guna..der faedah dier kan..hehe..sory mama..adik simpan balik erk pas guner tu..Sepanjang kelas ni,byk la ilmu yang dapat..walaupun saya orang yang paling muda dalam kelas tu..huhu..nasib baik saya ni pandai join the club gan makcik2 akak2 ni..hehehehe..hem yang terkejut tu, der sorang kakak tu.tayer 'adik ni Kasih erk..'..ahakzzz..femes gak eden erk..hehehehe..malu2 lak saya..hem ni akak yang tegur saya tu..KAK HAS..nice to meet u kak has...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

MARATHON 2

Di sebelah petang lak saya join kelas cupcake bersama Chef Alex Goh..ni kat kedai Wa Seng Sitiawan..hem saya dapat duduk depan sekali sebelah meja dier..ahakzz..cik Ina sure jeles..sebab dier minat giler gan chef ni..hehe..per yang malang skali kan,saya dok depan tapi ni gambo cuppies ni jerk saya snap..hehehe...hem yang lain x der..yang nampak ckit kat belakang tu,chocolate raisin cupcake..yang chocolate cheese cupcake saya tak snap langsung..hehe..arap jerk dok depan..bukan per..terpegun gn dier..hehe..plak tu,wife dier yang sebelah tu asyik dok alih2 jerk tray cupcake tu..huhuhu..cepat2 tul dier mengemas..x de la selerak sana sini..sedap ckit mata memandang..hehe..

Ni la Chef Alex Goh..hem dier da salin uniform..hehe..hem dok tunggu si Cik Ina ambil buku kat bawah dalam kete,chef ni da salin baju da..hem x per la..janji der muka dier erk..

p/s : thanks mama cause sponsor all my class..hem jasa mu akan ku kenang..muahhhhzzz..love u mucho2..

2 KOMEN:

AkMa July 13, 2009 at 10:54 AM  

lawo tuh kek..mesti sodap..bile nak banje akak cupcake ni???

Kasih July 13, 2009 at 11:35 AM  

hehe..
boleh2..
pos..
tp takut x der da rupa dier.
hehehehe..
isnyallah sedap puyer..