Sunday, March 29, 2009

KONvO..PANAS REMBANG..

Hari ini salah seorang senior aku, LUTFEE konvo..dier sahaja yang konvo kali ini..so, dengan perasaan seorang sahabat, aku hadirkan diri untuk melihat dier konvo..hem tahniah aku ucapkan..hem ape yang paling best skali ialah hadiah yang disediakan untuk dier..lihat lah picture bawah ni..nak citer pun payah..tengok jerk la gamba ini menerangkan segalanya..klakar..hem siap ader 3 kalung bunga agi..ala2 india kawin gitu..hahaha...
Pas jerk kami tengok Lut, aku ajak Tiqa dan Mien g makan kat Green Jade, Tmn U..tengah panas rembang aku ajak diorang g situ..hehehe..sangat la panas tengah hari tadi..huhuhu..terbakar kulit aku..ni baru panas dunia..haishhhh...kat sini yang paling aku suka ABC dier..sedap dan menyelerakan aku di tengah kepanasan ni..satu agi yang menarik kat sini, air dier..tak pakai gelas, tapi ala2 botol tu gitu..unik..air kelapa dier pun raser la gak kelapa tu kalau nak banding kan dengan kedai2 lain..tawar tak pun manis gula jerk..sambil2 tu makan nasi lemak ayam..pun sedap gak..pinggan dier ala2 cam pinggan arwah opah n oyang aku jerk..mak simpan dalam almari wat kenangan2 jerk..syg nak pakai kot...
P/s : Best jerk tgk org konvo...aku nak gak..saba yeaaa..coming soon..nak bunga besar colour purple jerk..Mr.Ib nnt kasi tau..haha...

2 KOMEN:

jiji najiy April 3, 2009 at 2:12 PM  

kalo singgah cni wajib nasi lemak ayam+cendol jagung... hihihi
tp my parents lalu share mee kari... romantik konon
ngeeeehh~

Kasih April 6, 2009 at 6:39 PM  

hehehe...
tu la psl..
mmg sedap kn kt cni..
kdi dier biaser jerk..
hem lum try agi cendol jagung..
next time nk try la..
ehehehhe...