Sunday, February 1, 2009

SINGAPORE-part 1

Setiap tahun aku pasti akan menerokai tempat2 baru..pada tahun 2009 ini,SINGAPORE adalah destinasi aku yang pertama untuk permulaan tahun baru ini..Destinasi ini adalah dibantu oleh Mr Ib yang merangkap sebagai tourist guide aku...dan juga cameraman aku yang sangat penyabar...Mr ib adalah pasangan aku di alam percintaan...


Atas ajakan Mr Ib yang saban hari mengajak aku jejalan di SINGAPORE, aku pun setuju untuk menerima pelawaan dier...hehehe..ini kerana aku pun tidak mungkin untuk pergi bersendirian..dan terima kasih kepada Mr ib yang sungguh baik hati membawa aku ke sana..sungguh seronok n terhibur...aku sangat teruja...

1st tempat yang kami pergi adalah SINGAPORE ZOO...zoo adalah tempat yang aku paling suka...aku pun x pasti kenapa...aku n teman2 ku najah n bedi selalu pergi tempat2 camni..hem korg x raser ker zoo ni best sebenarnya...Mr. Ib mula ketawa kan aku...hahahaha...tapi ini lah hakikatnya...banyak benda baru yang aku dapat kat zoo ni...best sangat..berbeza la gan zoo negara..tiket untuk masuk zoo ini $18.00...tapi oleh kerana ibu Mr ib yang sangat baik hati itu,kami disponsor olehnya.(cooperate card)...hehehe......so,rezeki aku lah kali ini..terima kasih 'ibu'....aku juga berjumpa dengan White Tiger..hehehe..yang dahulu kecoh makan orang..aku tengok tiger tu pun seram jerk...hem kat situ ader binatang babi rusa...agak pelik aku tengok binatang tu..sebab ader tanduk..uhuhuhu...ini kali pertama aku tengok...show yang ader pn best2 gak..Rainforest Show..aku n Mr ib berlari nak tengok show ini..haha..kelakar pun ader..walaupun dapat tengok separuh ajerk tp aku masih agi terhibur..selain itu,Splash Show..show untuk anjing laut..sangat la comei..cerdik lak tu..mmg la da dilatih..PolarBear aku x dapat tengok.ini adalah kerana kelewatan show ini..so,tak dapat la nak tunggu sebab banyak agi destinasi selepas ini...