Friday, February 6, 2009

Cuppy Cupcake

Cupcake skang dah famous...cupcake ni dulu yer style..skang dah kuar balik..dan aku pun da terjerumus ke arah ni...lalala...hem aku pun guna kan skill yang aku ader memang sejak azali ni....mula pasal cupcake ni sebab aku nk kasi Mr. Ib besday kek..aku tak tau aper nk kasi dier..klu aku di manjung mgkn aku wat dier kek yg aku wat sndr...tapi per nak wat besday dier time x der cuti..oleh kerana kekurangan bahan dan tools nk wat kek kat tmpat aku blaja ni, aku pn serve la tenet.mner tau ader org jual kek ker..then jmper la cupcakes yer blog.hem mula dari tu, aku slalu tengok blog2 org wat cupcake, tgk cara diorag wat cmner..cara dier jual,corak mcm2 la..aku beli buku cupcake, macam2 la..so aku jadi seronok lak kan...pastu satu mlm, aku ckp kt kakak sulung aku melalui telepon..

aku : 'long, teringin la nk wat cupcakes...jom la kiter wat nk x?'

along : 'laaaaa...aku da wat da..mser wat kenduri aqil sunat..'

aku : 'wahhhh..advance ko da wat...'

kakak sulung aku ni mmg advance ckit..smu bender dier tau..klu gosip tu cepat jerk dier tau..aku slalu gelar kan dier 'WARTAWAN MANJUNG'..dari sini, bila cuti sem da bermula, aku terus g umah dier...kami da start wat projek ni..kebetulan maser tu ader salah seorg sedara aku kawin,so kami wat la cupcake tuk kasi kat diorg..hem ni la cupcakes yang pertama dari tangan aku...


ni cupcake tuk kazen



cupcake mencuba2


skang aku pun da sudah boleh membuat yer..walaupun tak la cantik sangat tp aku cukup berpuas hati sebab aku mampu lakukan yer buat pertama kali aku mencuba...yeeeaaaahhhhh!!!selepas dari tu aku banyak kali aku membuat cupcake ni..skill da boleh diperluaskan...





sekarang....kami pun telah melebarkan empayar jualan family aku...hehehe...skang jualan telah bertambah lagi satu jenis makanan..CUPCAKES..yeaaaa...aku tengah berusaha untuk melebarkan ia...

p/s : nanti kan cupcake aku di sana...sana...sana....DI MANA..????

2 KOMEN:

crywolf February 6, 2009 at 7:28 PM  

aku rase bkn bisnes yg lebar...aku takut ko yg melebar...gedegang!!!

Kasih February 7, 2009 at 12:05 AM  

huhuhu..brani ko crywolf..aku x lebar,tp aku yg lebar kn org...wakakakaka