Tuesday, February 24, 2009

OPEN UP 09 - Day 1

Ini adalah trip yang paling lama sekali semenjak aku menuntut..hehehe...pelajar SRI yang terdiri daripada ID 08 mengikuti trip yang kami sendiri jalankan..iaitu Melaka-Kuala Lumpur..hem trip ini bermula pada 18 hari bulan sehinggalah 21 haribulan..selama 4 hari kami menghabiskan waktu2 yang sudah singkat ini.hahahaha...trip ini adalah sangat seronok sebab dapat jenjalan sesama kawan2..cuma tidak cukup sorang jek kawan kami tidak dapat ikut..cian dier....

Tujuan trip ini diadakan adalah untuk melawat ke syarikat2 yang berkaitan dengan rekabentuk industi..selain itu trip ini untuk menyingkap mengenai karaftangan Malaysia sempana projek minor kami.Projek minor Cooprate Gift yang bertema kan krafrtangan yang ada di Malaysai.Kami bertolak 10 pagi dan destinasi pertama adalah ke Melaka...
Sebelum bertolak

Di melaka kami ke Dataran Pahlawan..aku teruja nak naik Menara Taming Sari..sangat teruja nak melihat permandangan Melaka..hanya RM8 sahaja tuk naik yer..murah sebab kami student.tunjuk jerk kad matrik..da lah lama aku tidak ke Melaka..Semenjak abang aku tamat belajar di MMU,aku jarang sekali ke Melaka..hehehe..dulu selalu laaa...
Melaka

SRI gurl

Ang tetiba ader di golongan gadis2


Di sini kami jejalan di Jonker Walk..hem di ketika siang tempat ini kurang menarik..malam boleh lah dikatakan best jugak..tetapi kami tawaf semua kedai-kedai..tengok2 kraf..ada juga lah yang berkaitan..pasti reramai makan asam pedas yang sedap dan pekat di Tranquerah Bistro..sedap dan menyelerakan aku yang sedang lapar ini...yumm yummy....harganya boleh tahan..satu mangkuk asam pedam tuk makan sorang lebih kurang rm5..wahhhhhhh....kecur air liur..

Asam pedas yang sedap..



4 KOMEN:

fiQ February 25, 2009 at 2:19 PM  

..cuma tidak cukup sorang jek kawan kami tidak dapat ikut..cian dier....

saper 2 maziah???sian die kn???smp demam2....uhuk~

fiQ February 25, 2009 at 2:19 PM  
This comment has been removed by the author.
Kasih February 25, 2009 at 9:22 PM  

alalala..
cian dier smpi demam erk..
huhuhuhu..
x per..
nnt kiter jln sesame erk..

Kasih February 25, 2009 at 9:23 PM  
This comment has been removed by the author.