Thursday, May 21, 2009

PULANG BERSAMA SI DIA- part 2

Cerita pulang ke tanah tumpah negeri ku di sambung kembali...

Malam menjelma kami cuma makan di rumah sajerk..selepas makan sampai kenyang kami ke rumah along aku...tulun2 dier wat cupcake tuk cikgu2 anak buah aku..hem kanak2 zaman skang..adiah cikgu pun nak kasi standard2 yer..hemmm..zaman aku dulu kasi cikgu pasu kecik jerk..ni siap special lagi anak buah aku kasi cikgu2 dier tuk sambutan hari guru..at least leh la kan promote ANR DELIGHT..hehehe

Keesokan harinya kami jenjalan lagi kat Lumut..beli sotong kering,hasil2 laut dari Pulau Pangkor untuk bawak balik Jb...yela kan tak kan nk bawak balik badan jerk..cam x de paper lak kan kat kawasan rumah aku ni..hem banyak gak kami beli..macam2 ader..

Hari ni tak der la panas sangat cam semalam..mendung2 gitu..hem ni gambar Mr.Ib berlatar belakang kan Jeti Pulau Pangkor..da lawa dah jeti ni..kalau nak dibandingkan dengan dulu yer jeti..huiiiiiiiiii..jauh norrr beza yer...Lumut pun da jauh bezanya..da berkembang dahh..da skang da di ishtiharkan sebagai Bandar Maritim..
Pas beli2 barang makanan,aku bawak Mr.Ib makan laksa feveret aku kat Strawbery,Sitiawan..murah jerk..RM2.50 sahaja...tapi sangat la sedap..konon2 Mr.Ib kater kongsi jerk gan aku..takut tak abis,sebab dier nak simpan pewut tuk masakan mama...hehehe..last2 dier order lagi 1..haaaa...tau pun sedap dier cam maner...amek ko dier bantai 1 1/2 laksa...x der lak aku snap gambar..huhuhu..rugi2 tul...!

Balik dari tu lak,kami makan nasi kat umah...mama masak udang tempoyak..yumm yummy..1 lagi masakan feveret aku..nasib baik Mr. Ib da pandai makan tempoyak...hahahha..banyak gak dier makan...

Da petang sikit,aku wat kan dier Cream Puff..hem 1st time aku cuba..blaja gan along aku..mula2 tak jadi...tak tau la mane tak kene yer..hem aku cuba tuk kali ke-2..alhamdulilah jadi gak..naik gebu cam tuan dier...hhehhe..leh lak Mr.Ib bawak balik Jb..sangat sedap dan boleh lah aku jual pasni..hehehe...gambar cream puff aku lupa gak nak snap..haiiiii..per nak jadi ni..

cerita akan disambung entry lagi...hehe....

5 KOMEN:

AkMa May 21, 2009 at 12:52 PM  

amboiii..sonok jalan2 dgn cik abe..sukerrr le tuuuu...hehhehe

ir ib May 22, 2009 at 9:44 PM  

wah update lagik..
rindunyer kat dier.
mcm xcaye lak dh smpi cna..

agk jauh gak ea bjln..
tp xpela utk y trsyg..uhuh

Kasih May 23, 2009 at 7:51 AM  

akma- sonok2 kak..jln2 gn cik abe..org jauh dtg manjung..bkn senang..haha..dier pun x pnah datang kn...suke sgttt

Kasih May 23, 2009 at 7:52 AM  

Ir Ib-haah..update lagik...rindu kt abg gak..windu sgt2..mmg la jauh..tp luas pengetahuan tu..hahahah..yg penting abg ikhlas kn...

ipin June 1, 2009 at 6:52 PM  

wah...
sori2..
abe awak nh kawan saye..
lama x jmpe..
kim salam kat dia eh...